Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškozená vozidla

NOVOJIČÍNSKO-ukradl kolo 

V noci na 1. srpna došlo ve Štramberku a Kopřivnici k poškození dvou osobních automobilů. Majitelům vozidel vznikla předběžná škoda v minimální výši 130 tisíc korun. To zda mají tyto dva případy shodného pachatele je věcí dalšího šetření.
Majitel vozidla Volvo, zaparkoval své auto na ul. Obránců míru v Kopřivnici. Když k němu ráno přišel, zjistil, že má rozbité čelní sklo i světla a v laku na kapotě vyryté hanlivé nápisy.
Druhý poškozený majitel vozidla zn. VW Passat, zaparkoval auto před domem ve Štramberku v části Bařiny. Jeho vozidlo mělo propíchnutá všechna kola, poškozenou přední masku, rozbitá světla a rýhy v laku karoserie. Pachatel si s sebou odnesl také registrační značky.
Oba případy prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Informace k těmto událostem nám mohou případní svědci poskytnout telefonicky na linku 158 nebo 974 735 731.

"Případy poškozených vozidel nejsou na Novojičínsku tak časté. V minulém období jsme přesto vyšetřovali případy, kdy se jednalo o vandalismus či řešení vzájemných neshod.  Prověřovali jsme oznámení týkající se poškozeného vozidla se zaseknutou sekeru v kapotě, propíchané pneumatiky, poničenou karoserii pošlapáním, či nastříkanou PU pěnu v brzdovém systému předních kol. Škody u jednotlivých případů překračují desetitisíce korun.
Takové jednání je doprovázeno hlukem, který upoutá pozornost svědků. Okamžitá informace policistům prostřednictvím telefonu může pomoci k zadržení pachatelů tohoto jednání, případně zabránění dalšímu poškození majetku. K objasnění těchto případů nám vždy pomohou informace od svědků události, záběry kamerových systémů či přímá výpověď poškozených s uvedením podezření na konkrétní osobu."

Zloděj kola
Oznámení o krádeži přijali frenštátští policisté 30. června. Zloděj měl odcizit uzamčené dámské jízdní kolo zn. MAXBIKE ze společných prostor obytného domu na ul. Rožnovské ve Frenštátě pod Radhoštěm. Majitelce tak odcizením způsobil sedmitisícovou škodu.
Pachatelem krádeže je 35letý muž z Frenštátu pod Radhoštěm, který se policistům pod tíhou důkazů ke krádeži doznal. Nicméně kolo již majitelce nevrátí, jelikož jej prodal. Policisté muže prověřují také z další majetkové trestné činnosti.

 por. Mgr. Petr Gřes
 

Tisková zpráva ze dne 2.8.2013

vytisknout  e-mailem