Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Poškodila obecně prospěšné zařízení

KARLOVARSKO – Ohrozila bezpečnost provozu na trati. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38 leté místní ženy, kterou obvinili ze spáchání zločinu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu Poškození cizí věci.

Takového jednání se měla dopustit na začátku srpna tohoto roku ve večerních hodinách v Karlových Varech. V úseku železniční trati Karlovy Var - Stará Role, měla přeříznout optické kabely pro drážní veřejnou dopravu, které následně odcizila. Tímto ohrozila bezpečnost provozu na trati, neboť tímto jednáním nebyl viděn na obrazovce počítačového zařízení této trati žádný pohyb vlakových souprav, nastavení výhybek, či zda správně fungují zabezpečovací zařízení na přejezdech a návěstidla. V důsledku toho musela být v ranních hodinách drážní veřejná doprava nahrazena autobusovou a v dopoledních hodinách byl provoz řízen výpravčími až do opravení.

Obviněná žena způsobila škodu na odcizených kabelech a na poškození obecně prospěšného zařízení v celkové částce kolem 36 tisíc korun. V případě prokázání viny jí tak hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

nprap. Zuzana Týřová
13. 12. 2017

vytisknout  e-mailem