Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poškodil přenosný semafor

PLZEŇ - Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli pátrají. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň se zabývají případem poškození veřejně prospěšného zařízení, ke kterému došlo v noci z úterý na středu v ulici Na Roudné v Plzni. Podle dosud zjištěných skutečností odcizil dosud neznámý pachatel přenosný semafor i s baterií, který v důsledku zúžení vozovky do jednoho jízdního pruhu sloužil k řízení provozu na pozemní komunikaci v úseku prováděných stavebních prací. Vozidla včetně autobusů poté vjela do zúženého prostoru proti sobě, následkem čehož došlo ke kolapsu dopravy. Naštěstí nedošlo k žádné dopravní nehodě. Zaměstnanci stavební společnosti, kteří věc oznámili na policii, zařízení následně našli v travnatém porostu nedaleko prováděné stavby. Semafor byl rozebraný a poničený. Chyběly kabely i baterie. Způsobená škoda se může pohybovat v řádech desetitisíců korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a po pachateli pátrají. Pokud bude dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až šest let odnětí svobody.

Pokud máte k případu jakékoliv informace, obraťte se prosím na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolejte na bezplatnou linku 158. Děkujeme.

por. Michaela Raindlová
14. března 2024

vytisknout  e-mailem