Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněný řidič alkoholem boural

BEROUNSKO – Za své protiprávní jednání mu hrozí maximální trest ve výši tři roky. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují své zdraví, ale především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Policisté z berounského dopravního inspektorátu vyjížděli dne 26. ledna 2020 k oznámené dopravní nehodě, která se stala před jednadvacátou hodinou v Berouně.

K dopravní nehodě došlo v ulici Na Dražkách ve směru jízdy od ulice Plzeňská, kdy řidič se svým vozidlem značky Ford Mondeo vjel na pravou krajnici, kde přední částí vozidla narazil do kovového sloupu, který ulomil. Následně pokračoval dál v jízdě, kde při odbočení v přilehlém areálu porazil přední částí vozidla barevný řetěz, který zamezuje parkování na soukromém pozemku. Poté s vozidlem popojel ještě padesát metrů do přilehlého areálu, kde ponechal vozidlo odstavené a z místa odešel. V době vyšetřování se dostavil zpět na místo a ke svému jednání a řízení vozidla v době dopravní nehody se doznal.  Při provedení dechové zkoušky byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,33 promile alkoholu v dechu. Následně se v berounské nemocnici podrobil dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým řidičem je osmadvacetiletý muž ze Sokolovska, který má platnou blokaci řidičského oprávnění. Dále, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu, pouze do roku 2018  a nemá ani sjednané tzv. zákonné pojištění. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob.

Řidič je nyní podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
27. ledna 2020

vytisknout  e-mailem