Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Posilněni alkoholem napadli náhodného muže

JABLONECKO – Kriminalisté vyšetřovali případ fyzického napadení na autobusové zastávce. 

Na konci února tohoto roku, alkoholem posilněná dvojice agresorů z Jablonecka, mající za sebou pestrou kriminální minulost, fyzicky napadla muže jen proto, že nereagoval na jejich výzvu, aby jim dal cigaretu.

Případem se původně zabývali policisté z obvodního oddělení v Rychnově, avšak spisový materiál předali kriminalistům z Jablonce nad Nisou, neboť zranění, která dvojice výtržníků muži způsobila, si vyžádala mnohem delší dobu léčení, a z původního podezření na přestupek, došlo k překvalifikování na podezření ze spáchání trestného činu.

43letý muž čekající ve večerních hodinách na zastávce autobusu, byl osloven dvěma mladíky pod vlivem alkoholu. Nechtěl se zřejmě zapojovat do diskuse a předejít konfliktu, ale to se mu nepodařilo. Mladíci mu řekli, ať jim dá cigaretu, na což 43letý muž nereagoval. To popudilo oba recidivisty, kdy starší z nich začal do muže bušit pěstmi. Bezprostředně poté se připojil i mladší z „výrostků“. Naprosto bezdůvodným napadením tak oba násilníci způsobili 43letému muži zlomeninu čelisti a pohmožděniny. Ten, jakmile se ocitl po odchodu násilníků v relativním bezpečí, okamžitě zavolal na policii.

Policejní hlídka o hodinu později oba výtržníky zadržela a předvedla na obvodní oddělení. Oba se podrobili dechovým zkouškám s pozitivními výsledky. Policejní komisař sdělil obvinění oběma mužům z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.


28.3. 2017
nprap. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem