Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněna alkoholem způsobila dopravní nehodu

BEROUNSKO - Druhý řidič utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržování předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

V odpoledních hodinách dne 3. ledna 2020 vyjížděli policisté berounského dopravního inspektorátu k dopravní nehodě, která se stala v obci Hořovice na silnici II. třídy. Řidička s osobním vozidlem tovární značky Peugeot,  jedoucí ulicí  9 .května ve směru od kruhového objezdu  na Palackého náměstí nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a vjela do protisměrné části vozovky, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem značky Seat. Třicetiletý řidič utrpěl zranění a byl převezen do hořovické nemocnice přivolanou posádkou ZZS.  K žádnému jinému zranění osob nedošlo.

Policisté vyzvali oba řidiče k provedení dechové  zkoušky. U zraněného řidiče byl výsledek dechové zkoušky negativní a alkohol byl ihned na místě dopravní nehody vyloučen. Dechová zkouška u řidičky však byla s pozitivním výsledkem a naměřenou hodnotou ve výši 2,18 promile alkoholu v dechu. Dále se podezřelá podrobila lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Vzhledem k nevybíravému chování ženy v nemocničním zařízení a vulgárnímu jednání vůči zasahující policejní hlídce byla podezřelá zajištěna a umístěna do policejní cely.

Policisté obvodního oddělení Beroun v současné době tento případ prošetřují a žena ve věku pětatřicet let je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. ledna 2020

vytisknout  e-mailem