Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Posílení výkonu služby ve Šluknovském výběžku

Od dnešního dne dojde k posílení výkonu služby ve Šluknovském výběžku. 

Na základě vývoje bezpečnostní situace ve Šluknovském výběžku policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy rozhodl o posílení výkonu služby pořádkové policie. Policejní prezident se rozhodl přijmout uvedené opatření na základě společného jednání s řediteli Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, Ústeckého a Libereckého kraje a ředitelem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Přes 50 policistů ze speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy posílí výkon služby v rámci Krajských ředitelství Libereckého a Ústeckého kraje. Od dnešních 17.00 hodin bude více policistů působit v Novém Boru, Šluknově, Rumburku a Varnsdorfu. Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu se budou podílet na spolupráci se službou kriminální policie a vyšetřování dotčených policejních ředitelství v oblasti extremismu.
 
Výkon služby bude posílen v uvedených oblastech v odpoledních a nočních hodinách, a to každý den až do odvolání. Policisté speciální pořádkové jednotky budou rozděleni do šesti hlídkových skupin. Každá skupina bude složena z osmi pořádkových policistů. Dvě hlídkové skupiny policistů budou působit v Novém Boru a Rumburku. Jedna hlídková skupina bude umístěna ve Šluknově a Varnsdorfu. Policisté budou působit především k zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku v rizikových lokalitách.
 
V souvislosti s uvedeným opatřením navštíví ve čtvrtek 25. srpna 2011 policejní prezident se svým náměstkem plk. Mgr. Vladislavem Husákem uvedené lokality. V rámci avizované návštěvy se setkají se starosty dotčených měst a obcí.
 
 
plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
23. 8. 2011
 
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem