Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Porušili rychlost a někteří navíc řídili i pod vlivem

SVITAVSKO – O uplynulém víkendu se dopravní policisté na Svitavsku zaměřili na dodržování rychlostních limitů. 

Při kontrolách zjistili několik řidičů, kteří nejen porušili rychlostní limity, ale navíc ještě usedli za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.
Svitavští dopravní policisté v sobotu 23. dubna 2022 po poledni zastavili řidiče vozidla zn. Chevrolet, který jel se svým vozidlem po silnici II/360 mezi Litomyšlí a Poličkou. Radar 61letému muži naměřil rekordní rychlost mimo obec 207km/h. Policisté sepsali oznámení přestupku a o výši pokuty se bude následně rozhodovat ve správním řízení.

Dalšího řidiče vozidla změřili na silnici I/34 před třetí hodinou odpoledne u Hlinska. Ten jel s vozidlem zn. Toyota rychlostí mimo obec 115 km/h. V Čertovině ho policisté zastavili, vyzvali k předložení dokladů a k provedení dechové zkoušky. Ta ale pro řidiče nedopadla vůbec dobře. První dechová zkouška vyšla pozitivně a ukázala na hodnotu 1,43 promile alkoholu v dechu. Na místě byl 63letému řidiči zadržen řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny muži hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na 1 rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V neděli 24. dubna 2022 krátce po páté hodině odpoledne radar změřil řidiče vozidla zn. Škoda, který jel v obci Hradec nad Svitavou rychlostí 75 km/h. Po kontrole dokladů potřebných k řízení vozidla kolegové řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky. První dechová zkouška ukázala na hodnotu 1,94 promile a druhá na 2,08 promile. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. I tento 43letý řidič přišel o řidičský průkaz a další jízda mu byla zakázána. I přesto, že mu svitavští policisté v neděli vpodvečer řidičský průkaz zadrželi, v pondělí opět usedl za volant, jako by se nic nestalo. A jak to víme? V pondělí ho totiž kontroloval stejný policista jako v neděli. Přestupek tentokrát bude řešit příslušný správní úřad. Ve správním řízení mu hrozí sankce 5 – 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 měsíců až na 1 rok.

26. dubna 2022
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

Foto PČR 1

Foto PČR 1 

Detailní náhled

Foto PČR 2

Foto PČR 2 

Detailní náhled

Foto PČR 3

Foto PČR 3 

Detailní náhled

Foto PČR 4

Foto PČR 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem