Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Porušil uložený zákaz pobytu

TRUTNOVSKO - Kolárna terčem zloděje. 

Policie ČRPolicie ČR
Ve středu večer 23. 7. 2014 zkontrolovala hlídka strážníků Městské policie Trutnov v podzemních garážích trutnovského divadla devětatřicetiletého muže. Provedenou lustrací hlídka zjistila, že shora uvedený má Městským úřadem v Trutnově uloženou sankci zákazu pobytu, který se vztahuje na území města Trutnova. Z důvodu podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání předali strážníci dle věcné příslušnosti uvedený případ svým kolegům z trutnovského obvodního oddělení. Provedená dechová zkouška v dechu kontrolovaného navíc prokázala více jak 3,5 promile. Za shora uvedený přečin může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky. Po řádném zadokumentování byl omezený na osobní svobodě propuštěn na svobodu s tím, že do předem určené doby musí opustit oblast, na kterou se uložená sankce zákazu pobytu vztahuje.

V případě jakéhokoli podezření volejte linku 158
Trutnovští policisté ve čtvrtek ráno 24. 7. 2014 vyjížděli do Lomní ulice, kde došlo k násilnému vniknutí do kolárny jednoho z místních bytových domů. Ohledáním místa činu a následně provedeným šetřením zasahující policisté zjistili, že dosud neznámý zloděj z místnosti odcizil pánské horské jízdní kolo značky MERIDA. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 13 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky. Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zloději a odcizeném bicyklu intenzivně pátrají.
Ke krádežím jízdních kol často dochází v případech násilných vniknutí do sklepů či jiných částí obytných domů. V těchto případech bychom chtěli všechny občany požádat, aby v případě, že by ze sklepů či chodeb svých domů zaslechli jakékoli zvuky připomínající páčení, nechť ihned telefonují na linku 158. Stejně by se měli nájemníci domů zachovat, pokud na chodbách či v suterénech svých obydlí zahlédnou zcela cizí osobu, která svým chováním vzbuzuje jakékoli podezření. Policejní hlídka je po takovémto oznámení na místě během několika minut, což může přispět k brzkému odhalení pachatele jakékoli majetkové trestné činnosti. 
por. bc. Udo Ertner
25. 7. 2014 ve 13:35 

vytisknout  e-mailem