Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Porušil léčebný režim

RAKOVNICKO – Nelíbilo se mu rozhodnutí úřadu, proto napadl vedoucí oddělení. 

Ve středu 14. března 2018 v ranních hodinách pětačtyřicetiletý muž v budově Okresní správy sociálního zabezpečení v Rakovníku napadl úřední osobu.

V kanceláři vedoucí oddělení nemocenského pojištění se domáhal vyřízení události, když tento muž, jako osoba v pracovní neschopnosti neotevřela 9. března tohoto roku vstup do svého bydliště kontrolorovi Okresní správy sociálního zabezpečení, který prováděl kontrolu dodržování léčebného režimu v době pracovní neschopnosti.

Podezřelý neotevřel, proto mu byla ze strany OSSZ Rakovník zaslána výzva k prokázání skutečností o nepřítomnosti v místě bydliště, kterou musí vyplnit ošetřující lékař, který jediný může potvrdit skutečnosti, proč nemohl otevřít vstup do bydliště.

Když se muž dověděl, že musí sám zajistit sdělení lékaře, požadoval, aby to vyřídila výše uvedená vedoucí příslušného odboru. Ta mu sdělila, že ona nic zařizovat nebude a pokud tak neučiní muž, bude s ním muset zahájit řízení pro porušení léčebného režimu.

Po tomto oznámení k ní okamžitě přistoupil a fyzicky ji napadl. Poté urážel další zaměstnankyně úřadu, které se vedoucí zastaly, a dále si vybíjel svou zlost na vstupních dveřích, které vysadil.

Skutek byl ihned po incidentu nahlášen Policii ČR a podezřelý muž byl po předchozím souhlasu Okresního státního zastupitelství Rakovník v odpoledních hodinách zadržen a umístěn do policejní cely. Následující den bylo muži ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
16. března 2018

vytisknout  e-mailem