Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pořezal ženu nožem v obličeji

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují případ, ke kterému došlo tento pátek krátce před půlnocí v ubytovně v Olomouci.  

Dvaačtyřicetiletý muž zde na pokoji po předchozí hádce fyzicky napadl čtyřiatřicetiletou ženu, která u něj v tu dobu byla na návštěvě. Ženu nejdříve slovně urážel a potom ji uchopil za vlasy a udeřil ji pěstí do obličeje. Vzápětí na ni zaútočil  nožem tzv. motýlkem a pořezal ji v obličeji. V době útoku napadené ženě vyhrožoval zabitím. Zraněná žena byla odvezena sanitkou rychlé záchranné služby do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde se podrobila operaci.

Policisté podezřelého muže zadrželi a umístili do policejní cely. Policejní komisař zahájil proti muži trestní stíhání pro podezření z trestného činu úmyslného ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby. V případě, že soud obviněnému muži prokáže vinu, hrozí mu dle trestního zákona trest odnětí svobody až na osm let.

Okolnosti události se dále vyšetřují. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že se muž a žena znali a že svou roli v době incidentu sehrál alkohol. 
 

por. Mgr. Jitka Dolejšová

vytisknout  e-mailem