Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Porazili chodce a ujeli

BENEŠOVSKO – Hledáme svědky a řidiče dopravních nehod z počátku letošního května, při kterých během jedné noci došlo ke dvěma střetům osobního vozidla s chodcem. 

K první nehodě došlo v pondělí 2. května u Votic kolem třiadvacáté hodiny, kdy na místní komunikaci ve směru od silnice č. I/18 k obci Votice v místě přímého úseku na úrovni čerpací stanice pohonných hmot jel dosud neznámý řidiči s blíže nezjištěným vozidlem. Při jízdě narazil do osmapadesátiletého muže, který utrpěl zranění, se kterými byl následně převezen k lékařskému vyšetření do benešovské nemocnice.
Ve druhém případě dopravní nehody s účastí chodce pátrají policisté rovněž po neznámém řidiči a vozidle, který v úterý 3. května krátce po třetí hodině ranní na místní komunikaci v osadě Jankov - Nosákov narazil do čtyřiačtyřicetiletého chodce, který šel po pravé krajnici s rozsvícenou ruční svítilnou. Muž po nárazu upadl na zem, přičemž utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocničním zařízení.
Neznámý řidiči v obou případech po střetu s chodcem z místa nehody ujeli, aniž by zraněným poskytli první pomoc, či událost oznámili prostřednictvím linek tísňového volání.
Kriminalisté společně s policisty ze skupiny dopravních nehod nyní pátrají po zmiňovaných řidičích a jejich vozidlech. Zároveň prověřují všechny okolnosti obou nehod a snaží se zjistit jejich samotný průběh, zejména co bylo v obou případech jejich bezprostřední příčinou, aby mohli řádně posoudit případnou míru zavinění jednotlivých účastníků obou nešťastných událostí, neboť u prvního případu zjistili, že zraněný chodec neměl při chůzi mimo obec za snížené viditelnosti na sobě prvky z retroreflexního materiálu.
Z tohoto důvodu se touto formou obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby se jim přihlásili případní svědci, kteří by jim mohli poskytnout jakékoliv informace k dopravním nehodám, hledaným řidičům a jejich vozidlům. Svědci se jim mohou přihlásit osobně na služebně dopravního inspektorátu v Benešově, případně telefonicky na telefonním čísle 974 871 261 nebo prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


nprap. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí P ČR
18. května 2016

vytisknout  e-mailem