Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pořádný úlovek

TEPLICE - Zloděj má na kontě 16 vloupání s milionovou škodou.  

Pořádný úlovek
     Pořádný „úlovek“ se podařilo chytit teplickým kriminalistům, kteří se specializují na objasňování případů vloupání do objektů. Zadrželi 37letého muže z Litoměřic, který se během pouhých dvou měsíců dopustil v Ústeckém kraji minimálně 16 vloupání. Na případu intenzivně spolupracovali s kolegy z Ústí nad Labem a Litoměřic, kde zloděj také kradl. První případ, který kriminalisté lapkovi prokázali, se stal začátkem března v Lovosicích, kde se vloupal do rodinného domu. Po několika dnech pachatel v Ústí nad Labem vnikl do provozovny, kde vypáčil výherní automaty, ze kterých odcizil finanční hotovost ve výši téměř 200 tisíc korun. Jeho řádění pak střídavě pokračovalo na Litoměřicku, kde se dopustil osmi vloupání do rodinných domů a Teplicku, kde vykradl šest domů. Jednou si „odskočil“ do Ústí nad Labem, kde vykradl úložnou místnost na kola v panelovém domě. Zloděj, kterého kriminalisté zadrželi koncem minulého týdne, způsobil neuvěřitelnou škodu. Krádežemi a poškozením cizího majetku vznikla poškozeným škoda v celkové výši jeden milion sto čtyřicet šest tisíc korun. Zadržený muž byl obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Na soud, od kterého může odejít až s osmiletým trestem odnětí svobody, bude čekat ve vazební věznici, kam byl na návrh vyšetřovatele umístěn.  
Pořádný úlovek.wav 
 
Další podvod
     Kriminalisté objasnili další úvěrový podvod, kterého se tentokrát dopustila 19letá žena. Ta v únoru letošního roku celkem ve třech případech požádala u různých společností poskytujících spotřebitelské úvěry o půjčky. Přestože v té době nikde nepracovala, do žádostí uváděla, že práci má. První společnost jí požadovaný úvěr ve výši deset tisíc korun neposkytla, ve zbývajících případech byla úspěšná a získala půjčky v celkové výši téměř 20 tisíc korun. Žena, která dohodnuté splátky navíc řádně nesplácí, byla obviněna z přečinu úvěrového podvodu, za který ji může soudce poslat až na dva roky do vězení.
 
Specializoval se na železo
     Zloděje, který během dubna letošního roku opakovaně kradl v Krupce, dopadli policisté z obvodního oddělení. Čtyřiadvacetiletý lapka se zaměřil především na krádeže železa a barevných kovů. Železné tyče, litinu, nebo prodlužovací kabely kradl z opocených zahrad, ale neváhal se ani vloupávat do kůlen a přístavků na nářadí. Celkem způsobil škodu přesahující osm tisíc korun, policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.
 
 
Teplice, 22. 5. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem