Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Poradenská místnost

Poradenská místnost oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje při územním odboru Šumperk, nabízí občanům, institucím a dalším zájemcům z řad široké veřejnosti poradenství v oblasti ochrany zdraví a majetku a seznamuje s možnostmi prevence proti kriminalitě. Oblastí, ve kterých mohou policisté poradit, je opravdu celá řada. Všichni, kterým není lhostejný vlastní osud a ti, kteří chtějí udělat něco pro ochranu svého majetku, neodejdou s nepořízenou. Součástí poradenské místnost jsou informační panely s preventivním materiálem, které obsahují problematiku domácího násilí, rady pro seniory, ochranu bankovek a kreditních karet, dopravní nehodovost, ochranné reflexní doplňky pro chodce a cyklisty, prevenci v silničním provozu, ochranu osob, informace o činnosti preventivně informační skupiny a přinášejí další potřebné údaje (adresy obvodních oddělení, telefonní čísla, informace o tísňových linkách atd). Dále jsou zde vzorky z oblasti zabezpečení motorových vozidel jako jsou bezpečnostní tyče, zámky řadicích pák a vzorky z oblasti zabezpečení vstupních dveří na kterých lze demonstrovat význam a účelnost jednotlivých prostředků.
Vstup do poradenské místnosti se nachází ze zadní strany budovy územního odboru Šumperk z ulice Dobrovského.

Šumperská policie chce touto službou vám občanům, poskytovat rady, jak nejlépe chránit své zdraví a majetek, tím zlepšit vzájemnou spolupráci mezi občanem a policií a prohloubit důvěru občana v Policii ČR. Současně přivítáme podněty a připomínky, které přispějí ke zlepšení policejní práce.

Informační a preventivní materiál je občanů k dispozici také na všech obvodních odděleních Územního odboru služby Policie České republiky Šumperk.

Úřední hodiny poradenské místnosti jsou v pracovní dny od 08:00 hodin do 14:30 hodin, návštěvu je vhodnější předem domluvit na telefonním čísle 974 779 208 (por. Mgr. Ladislav Jílek).

vytisknout  e-mailem