Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ponechané věci ve vozidlech lákají zloděje

KLADENSKO – Dvě vloupání do vozidel, kde byla opomenutá peněženka a kabelka 

Na linku 158 oznámila 21. února 2018  čtyřiapadesátiletá poškozená žena z Kladenska, že v obci Zákolany došlo k vloupání do osobního vozidla. Dosud neznámý pachatel za užití násilí v době dopoledních hodin 21. února 2018 poškodil vozidlo, čímž způsobil škodu 2 800,-Kč a poté vnikl dovnitř. Lákadlem ve vozidle byla  pro zloděje kabelka, kterou odcizil i s doklady, platebními kartami a osobními věcmi, a to v hodnotě 15 250,-Kč.

Na policejní služebnu Kladno venkov dne 19. února 2018 bylo oznámeno také vloupání do osobního vozidla, ale v obci Buštěhrad. Osobní vozidlo Škoda Octavia zde bylo zaparkováno nedaleko rybníka. Poškozením skleněné výplně u zadních dveří vnikl pachatel do vozidla, odkud z ponechané kabelky na zadním sedadle odcizil peněženku, doklady, platební kartu, mobilní telefon a osobní věci. Svým jednáním způsobil třicetileté majitelce celkovou škodu ve výši 2 900,-Kč.

Policisté oba případy prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Policie vyzývá občany, kteří dne 21. února 2018 v dopoledních hodinách v obci Zákolany a nebo dne 19. února 2018 kolem deváté hodiny v obci Buštěhrad zaznamenali podezřelé osoby poblíž zaparkovaných vozidel, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158 a svým svědectvím pomohli dopadnout podezřelé pachatele.

Policie opět upozorňuje řidiče a i spolujezdce, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, a to především na viditelných místech. Zapomenuté peněženky, mobilní telefony, doklady, klíče, fotoaparáty, notebooky, ale i sportovní tašky, oděvy a i tašky s nákupem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Zloděj poté za účelem zmocnit se těchto věcí ve vozidle způsobí majiteli značnou škodu i poškozením na vozidle

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. února 2018

vytisknout  e-mailem