Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete s pátráním?

Ve fastfoodu zapomenutou tašku s mobilem si odnesly dvě dívky. Pomůžete nám je najít? 

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Zličín, kteří po dívkách pátrají. Ty jsou totiž jediné, které v tuto chvíli mohou celou situaci objasnit.

Událost se odehrála v pozdních večerních hodinách pětadvacátého července v prostorách rychlého občerstvení v jednom z nákupních center na Zličíně.

Do těchto prostor nejprve přišli žena a mladík, kteří si zakoupili vybrané občerstvení. S tím si odešli sednout k nedalekým stolům. Už v tu chvíli měl mladík u sebe tašku s předmětným mobilním telefonem a dioptrickými brýlemi. Tu si následně položil na stůl.

Jakmile dvojice dovečeřela, odešla pryč, avšak bez zmiňované tašky, která zůstala ležet tam, kam ji mladík chvíli před tím odložil.

O několik minut později přišly k fastfoodu dvě mladé dívky, které si se zakoupeným jídlem sednou ke stejnému stolu. Ze záběru bezpečnostních kamer je zřejmé, že si tašky velice dobře všimly. Nejprve si prohlédly její obsah a položily ji zpět na původní místo. Avšak těsně před odchodem od stolu jedna z dívek tašku vezme a schová ji do své kabelky, čímž si přisvojí věci za téměř dvanáct tisíc korun. Potom obě odejdou neznámo kam.

Na základě dosud známých skutečností kvalifikovali policisté z místního oddělení Zličín počínání obou dívek jako podezření z trestného činu krádež. Provedeným prošetřováním totiž policisté nezjistili, že by dívky tašku s mobilem a brýlemi odevzdaly například na jakoukoli policejní služebnu, nebo na ztráty a nálezy, nicméně musíme s touto variantou stále pracovat.

Jelikož se do této doby nepodařilo dívky ztotožnit, obrací se policisté touto cestou s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli slečny poznáváte, znáte jejich totožnost, nebo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Stejnou měrou by k vyřešení případu přispělo, pokud by se dívky policistům z místního oddělení Zličín přihlásily sami, a vše vysvětlily.

por. Mgr. Tomáš Hulan 10. 9. 2017

vytisknout  e-mailem