Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pomůžete s dopadením pachatele?

LOUNSKO - U Bezděkova na Žatecku někdo odcizil trámy ze stavby; Lest mu nevyšla. 

Žatečtí policisté hledají neznámého pachatele, který v době od nedělního dopoledne do pondělního večera (tedy od 5. do 6. září) z volně přístupného staveniště rozestavěného domu u obce Bezděkov odcizil několik dřevěných krokví a trámů o délce až šest a půl metru. Způsobil tím škodu předběžně vyčíslenou na 12 tisíc korun.

Policisté se obrací na případné svědky, kteří by měli jakékoli informace vedoucí k dopadení pachatele, aby je poskytli na Obvodním oddělení policie ČR v Žatci, tel. 974 445 400 nebo na lince 158.

Lest mu nevyšla

Sedmadvacetiletý muž ze Žatce čelí podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit v závěru srpna, kdy v prodejně žateckého supermarketu odcizil láhev slivovice. Na ostrahu chtěl zřejmě vyzrát tím, že nejprve odevzdal prázdnou láhev do automatu, který mu vydal lístek na proplacení u pokladny. Na prodejně pak z regálu s alkoholem sebral láhev slivovice, a když čekal ve frontě u pokladny, tak z ní odstranil čárový kód a schoval jí. Pokladní pak předložil pouze lístek za odevzdanou lahev, který mu byl proplacen a pokračoval k východu. Tam ho však zastavil pracovník ostrahy a poté byl zadržen přivolanými policisty. Ti také dechovou zkouškou zjistili, že dotyčný je pod vlivem alkoholu, nadýchal jedno promile.

Vzhledem k předchozímu odsouzení pro trestný čin krádeže hrozí podezřelému u soudu v krajním případě až tříleté vězení.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 8. září 2021

vytisknout  e-mailem