Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete objasnit klasickou „uličku“?

Poškozeného nejprve zbil a pak mu uloupil věci za několik desítek tisíc korun. Teď hledáme jak pachatele, tak svědky. 

Od konce srpna prošetřují kriminalisté ze „čtyřky“, případ, který momentálně kvalifikují jako trestný čin loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto delikty hrozí pachateli v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let.

Událost se dle oznamovatele odehrála devětadvacátého srpna mezi půl třetí a půl čtvrtou ráno na trávníku poblíž ulice Nad Opatovem v Praze 4. Poškozeného zde údajně z ničeho nic napadl pro něj neznámý muž.

Ten mu nejprve uštědřil takzvanou hlavičku, po které napadený upadl na zem. Tím ale útok neskončil. Lupič totiž poškozenému uštědřil ještě několik ran pěstí do obličeje a kopanců do horní části těla.

Takto paralyzovaného pak lupič připravil o koženou brašnu, ve které měl napadený krom jiného tablet, dva mobilní telefony a čtyři platební karty. Vše v celkové hodnotě téměř třicet tisíc korun. Takto obohacen odešel lupič z místa události neznámo kam.

V rámci prošetřování kriminalisté třetího oddělení obecné kriminalisty čtvrtého policejního obvodu zajistili několik fotografií, na kterých jsou zachyceny dvě osoby. Ty detektivové vnímají jako důležité svědky, kteří mohli popsaný incident vidět, nebo se alespoň mohli v dané lokalitě potkat s pachatelem.

Proto v tuto chvil prosíme osoby zachycené na fotografiích, aby se přihlásili kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158, neboť mohou disponovat informace důležitými pro objasnění tohoto případu.

Stejně tak apelujeme na každého, kdo osoby na fotografiích zná, aby nám informace k jejich totožnosti či místu jejich pobytu předal prostřednictvím linky tísňového volání.

por. Mgr. Tomáš Hulan 13. 9. 2018

Odkazy do noveho okna

1 důležití svědkové (1)

1 důležití svědkové (1) 

Detailní náhled

2 důležití svědkové (2)

2 důležití svědkové (2) 

Detailní náhled

3 důležití svědkové (3)

3 důležití svědkové (3) 

Detailní náhled

4 důležití svědkové (4)

4 důležití svědkové (4) 

Detailní náhled

5 důležití svědkové (5)

5 důležití svědkové (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem