Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete najít násilnického „Piacassa“?

Nejdřív dal průchod svému „talentu“, pak zmlátil svědka. Teď po něm pátrají policisté. 

Dvanáctého prosince v pět hodin ráno cestoval poškozený autobusem linky 509, do kterého nastoupil na zastávce Florenc a jel směrem na Žižkov.

Společně s poškozeným nastoupila do vozu asi šestičlenná skupinka mladých lidí. Jeden z mladíků se ale od skupinky oddělil a posadil se sám do zadní části autobusu.

Tam posléze vyndal černou fixu, se kterou začal kreslit na plexisklo. Toto jednání lze jednoznačně, dle litery zákona vnímat jako trestný čin poškození cizí věci sprejerství.

Toho si byl poškozený vědom, a proto začal jednání mladíka natáčet mobilním telefonem. Záběry pak chtěl poskytnout policistům jako důkaz.

To se ale samozvanému malíři nelíbilo a poškozeného napadl několika ranami pěstí do obličeje. Po tomto útoku vzal na nejbližší zastávce násilník nohy na ramena a z autobusu utekl neznámo kam.

Poškozený si z této potyčky odnesl roztržené obočí a ulomený zub.

Policistům místního oddělení Žižkov, kteří popsanou událost prošetřují, se doposud nepodařilo zjistit totožnost násilnického „umělce“. Proto se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc.

Pokud byste kdokoliv poznal mladíka zachyceného na přiložené fotografii, a věděl byste, kde se momentálně zdržuje,  či pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 29. 12. 2015

Odkazy do noveho okna

foto hledaného

foto hledaného 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem