Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pomozte při pátrání po motorkáři

SOKOLOVSKO – Volejte na linku 158. 

Sokolovští policisté vykonávali dne 24. 10. 2018 kolem 17:00 hodiny v Sokolově v ulici Stará Ovčárna dohled nad silničním provozem. V té době uslyšeli hlasitý zvuk motorky, která vyjížděla od čerpací stanice směrem na Vítkov. Motorkář jel dokonce několik vteřin jen po zadním kole a poté projel kolem policistů.

Motocyklista jel na crossové motorce se silničními gumami, bez registrační značky a bez předního a zadního světla. Byl oděn do tmavého crossové oblečení, na hlavě měl zelenočernou přilbu a na zádech batoh.

Policisté se za ním ihned rozjeli a začali motorkáře pronásledovat. Za pomoci modrého výstražného znamení s červeným nápisem STOP POLICIE a zvukovým výstražným znamením se pokoušeli řidiče zastavit. Ten však na výzvy policistů nereagoval, přidal na rychlosti, začal předjíždět ostatní řidiče a snažil se policistům ujet. Ti ho i nadále pronásledovali a za užití megafonu ve vozidle ho vyzvali, aby zastavil. Na křižovatce ulic Slovenská a Boženy Němcové dokonce zastavil, ale jen na chvilku, hned se zase rozjel a začal ujíždět přes travnatý porost, chodník a dokonce vjel do protisměru jednosměrné ulice. Následně pokračoval po chodníku, kde naštěstí nešli žádní chodci. Poté projížděl přes světelnou křižovatku, kde stála vozidla, mezi kterými prokličkoval a pokračoval v jízdě na cyklostezku do Královského Poříčí. V pronásledování jim pomáhala i další policejní hlídka společně s hlídkou městské policie. Na cyklostezce se poté policistům motorkář ztratil.

VIDEO

Řidič motocyklu se svým jednáním dopustil hned několika přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti na pozemních komunikacích. Opakovaně překračoval povolenou rychlost v obci, projížděl jednosměrnou ulicí v protisměru, jel po chodníku, nedával znamení o změně směru jízdy, nerespektoval dopravní značení, nedal přednost v jízdě několika vozidlům a neuposlechl výzvy policistů.

Policisté nyní žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámém motorkáři a jeho crossovém motocyklu, který svou bezohlednou riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Jakékoliv informace k motorkáři nebo jeho motocyklu, který je zachycen na videozáznamu, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

nprap. Kateřina Krejčí
14. 11. 2018

vytisknout  e-mailem