Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomozte policii dopadnou záhadného útočníka

Krátce před 7.hodinou ranní přijali operátoři na tísňové lince 158 informaci o střelbě na autobus MHD. 

Na linku tísňového volání oznámil dispečer Dopravních podniků hlavního města Prahy, že neznámý pachatel autobusu MHD jedoucímu ulicí Tupolevova v Praze 9 prostřelil sklo. Policie se začala případem ihned zabývat. Podle prvotních informací dosud neznámý útočník poškodil skla hned dvou autobusů linky 195 a linky 158, přičemž přivolaným kriminalistům se nepodařilo zjistit přesný mechanismus poškození. V bezprostředním okolí ani přímo v autobusu MHD totiž policisté nenalezli žádné projektily či jejich zbytky. Jednou z vyšetřovacích verzí proto zůstává i možnost, že neznámý pachatel na autobus zaútočil kamenem či prakem. Vyšetřování případu navíc komplikuje i skutečnost, že se jedná o hustě obydlenou oblast a přesné místo události není známo, navíc policie nemá k dispozici očitého svědka. Jakéko-li svědectví vedoucí k dopadení útočníka přijmou policisté na tísňové lince 158.

Dnešní útok není prvním útokem tohoto druhu v dané oblasti. Již 7.prosince 2009 policisté zaznamenali podobný incident jen s tím rozdílem, že neznámý pachatel zaútočil na projíždějící autobus MHD večer, krátce před 20.hodinou. I v tomto případě útočník poškodil dva autobusy projíždějící ulicí Tupolevova a to nezjištěným způsobem. Oba vozy měly ve sklech otvory o průměru 8mm, přičemž tehdy Dopravní podniky hlavního města Prahy vyčíslily škodu na 30 tisíc korun. Vzhledem k události policie ve spolupráci se strážníky Městské policie hlavního města Prahy zaměřila na danou oblast hlídkovou činnost, zatím však bez konkrétního výsledku.

Dnešní případ stejně jako prosincový budou kriminalisté prošetřovat jako trestný čin obecného ohrožení a poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem