Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pomozte nám s objasněním případu

Český Krumlov – Vyšší Brod – Poznáváte muže na přiložených fotografiích? Ozvěte se! 

Policisté z obvodního oddělení v Lipně nad Vltavou prověřují případ sprejerství, kterého se dopustil dosud neustanovený pachatel. Ten si nejprve v době od 22:40 hodin dne 20. 8. 2023 do 04:00 hodin dne 21. 8. 2023 vyhlédl jeden z vagónů vlakové soupravy, která stála odstavena ve stanici Vyšší Brod – Klášter na Českokrumlovsku a tento následně poškodil tím, že na něho nakreslil blíže nespecifikovaný obrázek černo - stříbrné barvy a napsal tři nápisy. První z nápisů je blíže nespecifikovaný, druhý nápis je DNek a třetí nápis je Finn. Následně v době od 11:20 hodin do 11:35 hodin dne 21. 8. 2023 poškodil budovu uvedené železniční stanice, kde na zeď nakreslil černo – stříbrný nápis Dro ->, kdy pod šipkou je černě napsaný nápis DNeK. Stejně tak poškodil i rolovací plechové dveře stanice, na které nakreslil blíže nespecifikovaný obrázek, ve kterém je nápis FiNN a nad obrázkem je číslovka 23. Pachatel svým jednáním způsobil celkovou škodu za nejméně 80 000 korun.

Lipenští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a v rámci jeho prověřování získali mimo jiné fotografie, na kterých jsou zachyceny osoby důležité pro trestní řízení.

V případě, že muže na přiložených fotografiích poznáváte, obraťte se prosím s Vašimi poznatky na lipenské policisty na služebně v Lipně nad Vltavou číslo popisné 75 nebo na telefonní lince 974 232 760, případně na lince tísňového volání 158.

Pachateli v případě dopadení a prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Za případnou pomoc děkujeme.

por. Miroslav Šupík, DiS., ck.pis@pcr.cz

3. října 2023

Odkazy do noveho okna

Osoby, které jsou důležité pro trestní řízení

Osoby, které jsou důležité pro trestní ř... 

Detailní náhled

Osoby, které jsou důležité pro trestní řízení

Osoby, které jsou důležité pro trestní ř... 

Detailní náhled

Posprejovaná zeď budovy vlakového nádraží

Posprejovaná zeď budovy vlakového nádraž... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem