Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomohl při záchraně života

KRAJ – Muž byl oceněn za pomoc při záchraně života u dopravní nehody 

V úterý 30. ledna 2018 v prostorách Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ocenil ředitel krajského ředitelství plk. JUDr. Václav Kučera pana Vlastimila Juru, který významným způsobem zasahoval při dopravní nehodě a poskytoval raněným osobám první pomoc.

Ve večerních hodinách 27. prosince loňského roku došlo na úseku dálnice D 10 ve směru na Prahu k dopravní nehodě. Dosud neznámý řidič nebezpečným způsobem náhle prudce zabrzdil nejspíše s úmyslem za ním jedoucí vozidlo vybrzdit. Muž z havarovaného vozidla strhnul řízení v úmyslu střetu vozidel zamezit, dostal však smyk, přejel mimo komunikaci a zde narazil do oplocení u dálnice a následně i do stromu.  Řidič, který nehodu zřejmě  způsobil, vůbec nezastavil a neposkytl raněným osobám první pomoc. K místu dopravní nehody dojel i pan Jura, který neváhal raněným osobám společně s ostatními svědky nehody poskytnout pomoc. V havarovaném vozidle se nacházeli muž a žena, kdy muž byl ve vozidle zaklíněn. Pan Jura vlezl do havarovaného vozidla a muži poskytoval první pomoc přes půl hodiny, než ho z vozidla vyprostili hasiči. Obě raněné osoby pak odvezla Rychlá záchranná služba do nemocnice s těžkými zraněními.

Vedení středočeské policie tak alespoň touto cestou chtělo poděkovat a ocenit pana Vlastimila Juru a vyslovit mu úctu a respekt za to, jak se v této situaci zachoval a neváhal pomoci těm, kteří to v tu chvíli potřebovali nejvíce.

Odkazy do noveho okna

předání ocenění 2

předání ocenění 2 

Detailní náhled

předání ocenění 3

předání ocenění 3 

Detailní náhled

předání ocenění 4

předání ocenění 4 

Detailní náhled

předání ocenění

předání ocenění 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem