Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Pomóc“ volal muž

NOVOJIČÍNSKO - měl 4 promile alkoholu  

Pátrací akci po muži volajícím o pomoc zahájili kopřivničtí policisté v úterý 15. října krátce po půl 11 v noci. Volající muž o pomoc zalarmoval policisty prostřednictvím mobilního telefonu na linku tísňového volání 112.

Operátorovi uvedl, že byl přepaden, oloupen o osobní věci a nyní se nachází v nějaké místnosti s malým oknem na místě pro něj neznámém.  Ačkoli jeho mluva nebyla příliš zřetelná, uvedl své jméno. Ze získaných informací a zjištěného zdravotního stavu muže nemohli policisté vyloučit, že k tomuto jednání došlo a že je v ohrožení života.

Po muži pátralo několik policistů, měli jsme připravené také další posily. V době kdy mu fungoval mobilní telefon, jsme se od něj snažili zjistit místo, kde se nachází. Vše směřovalo k oblasti osamocené stavby ve volném terénu. Ve vytipované lokalitě „Janíkové louky“ však nebyl.
K pátrání po 52letém muži z Kopřivnice, jsme použili také otevřené informační zdroje prostřednictvím kabelové televize a městského rozhlasu. V nich jsme žádali veřejnost o informace k hledanému.  V ranních hodinách jsme zjistili, že byl pohřešovaný viděn ve městě. Krátce po zveřejnění pátrání jsme od veřejnosti získali informaci, která nás dovedla přímo k hledanému. S více jak 4 promile jsme jej našli živého  v garáži domu ulice České v Kopřivnici. Vzhledem k jeho opilosti, jsme nezjistil co se vlastně stalo. Nebyl však viditelně zraněn a nic nenasvědčovalo tomu, že by byl v ohrožení života.  Přesto jsme k němu přivolali lékaře, který konstatoval, že není v ohrožení života s nutností hospitalizace.
Po vystřízlivění však po něm budeme požadovat vysvětlení, zda se jednalo o skutečnost, či pouze o opilecký žert, který stál mnoho lidského úsilí a také nemálo finančních prostředků.

Vletošním roce jsme pátrali v terénu po více jak deseti pohřešovyných osobách.   Na začátku se snažíme k hledaným zskat co nejvíce informací. V případě pořeby se s pomocí při pátrání  obracíme na další složky IZS. Při pátrání používámě také služební psy i podporu ze vzduchu tedy vrtulník. Mnohdy využíváme také veřejných sdělovacích prostředků ve kterých se obracíme na veřejnost o spolupátrání. Mnohdy může jít o čas a tak nenecháváme nic náhodě.  
     

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem