Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomoc onkologicky nemocným dětem

Pražští policisté se podílí na zkrášlení sanitních vozidel pro pacienty dětské onkologie Fakultní nemocnice v Motole. 

V pondělí 5. prosince ředitel Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy plk. Petr Matějček spolu se zástupci neziskové organizace Blue Knights symbolicky předali vedení Fakultní nemocnice v Motole nově polepené a obrázky zkrášlené sanitní vozy.

„Policisté napříč celým krajským ředitelstvím každoročně pomáhají na mnoha místech. Mezi ně patří například pomoc v nemocnicích, kojeneckých ústavech, domovech důchodců, nebo pořádají jednorázové sbírky na pomoc konkrétním lidem. V loňském roce jsme se mimo jiné hromadně zapojili do projektu Krabice od bot a v předchozím roce policisté Pohotovostně motorizované jednotky navíc uspořádali sbírku spolu s charitativním kalendářem na pomoc naší kolegyni, která má velmi vážně nemocné obě dcery. Jsem velmi rád, že nás v letošním roce oslovili zástupci neziskové organizace Modří rytíři, mezi nimiž jsou, jak aktivní, tak i vysloužilý policisté a mohli jsme tak přispět ke zkrášlení čtyř sanitních vozidel. Doufám, že tímto způsobem alespoň maličko pomůžeme dětským pacientům zpříjemnit jejich cesty sanitními vozidly, “ uvedl plk. Petr Matějček.

„Jsem velmi rád, že jsme díky sponzorskému daru společnosti PRE mohli přispět ke zkrášlení sanitních vozidel, které převáží dětské onkologické pacienty. Naše organizace dlouhodobě pomáhá na různých místech a jsem velmi rád, že jsme pomohli právě zde,“ řekl Vojtěch Mašek zástupce neziskové organizace. 

Finanční prostředky na polepy vnitřních částí sanitních vozidel zajistila prostřednictvím sponzorských darů nezisková organizace Blue Knights a spolu s policisty z preventivního oddělení Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy vytvořili předlohy obrázků z policejní tématikou a tématikou rytířů a dalších pohádkových postav.

 „Chtěl bych poděkovat policistům z Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy a organizaci Blue Knights, za to, že se do tohoto projektu zapojili a společně přispěli k dosažení překrásné výzdoby vnitřních částí sanitek,“ uvedl zástupce Fakultní nemocnice v Motole.

5. 12. 2022

kpt. Eva Kropáčová

vytisknout  e-mailem