Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomněnkový den v Libereckém kraji

KRAJ - Všímejte si opuštěných dětí! 

Dne 25. května 2023 si policisté po celé České republice připomněli Pomněnkový den. Jedná se o Mezinárodní den pohřešovaných dětí, který původně vznikl ve Spojených státech amerických a od roku 2004 si tento den připomíná i Česká republika.

Policejní preventisté v obcích a městech Libereckého kraje seznamovali veřejnost s tímto dnem, zvláště pak rodiče s dětmi. Policisté informovali rodiče o tom, jak se zachovat v případě, že by se jim jejich ratolest někam zatoulala, ať už v rušném velkoměstě, někde na výletě v přírodě nebo pokud by se nevrátilo ze školy či od kamaráda. Policisté radili rodičům jak postupovat, na koho se obrátit a jaká opatření mohou provést oni sami.

Díky předávání těchto informací do povědomí veřejnosti se daří předcházet scénářům s tragickým a smutným koncem a pohřešované děti se mohou ve zdraví vrátit zpět do náruče svých rodičů.

6
Co dělat, když se mi ztratí dítě?

  • i když je to těžké, zachovejte klid
  • prohledejte místa, kde bylo dítě naposledy
  • prohledejte nebezpečná místa v okolí
  • kontaktujte rodinu, přátelé, sousedy
  • při pobytech na akcích, kde se vyskytuje vysoký počet obyvatel, si se svým dítětem můžete domluvit místo, kde se v případě ztráty sejdete (velký strom, kašna, stánek s občerstvením atd.)
  • vybavte své dítě lístečkem s potřebnými kontakty a adresou, které může poskytnout v případě ztráty či bloudění nápomocným osobám a policistům
  • obraťte se na policii, ať už prostřednictvím tísňové linky policie 158 nebo kontaktujte policisty na nejbližší policejní služebně

S kontaktováním policie neváhejte! Vždy může být nablízku policejní hlídka, která vám ráda pomůže.

Více informací k Pomněnkovému dni neleznete v tiskové zprávě Policejního prezidia.
 

26. 5. 2023
nstržm. Libor Barták
oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem