Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pomaloval čtyři Škodovky

LIBEREC - V noci 21. května 2018 během cesty z centra města na vlakové nádraží pomaloval 35letý muž fixem čtyři osobní vozidla. Zbytek noci skončil v policejní cele. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum sdělili v uplynulých dnech ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "poškození cizí věci" 35letému muži z Trutnovska. 

3Muž má na svědomí poškození čtyř osobních vozidel v Liberci, ulici Matoušova. V pondělí 21. května 2018 si zašel muž bez domova do jedné z restaurací v centru města na pivo. Zde si dal pár piv a poté se vydal směrem na vlakové nádraží, kde se chtěl vyspat. Cestou, v ulici Matoušova, se zastavil u několika vozidel, kde najednou vyndal svůj zelený fix a začal po autech malovat. Celkem stačil pomalovat čtyři vozidla, ve všech případech si vybral Škodovky. Na přední kapotě vozidla Škoda Octavia vytvořil nápis "ACAB". Na dalším vozidle Śkoda Octavia vytvořil na pravém zadním blatníku nápis "SOS" a na střeše vozidla písmeno "S". U další Škody Octavie pomaloval různými znaky a písmeny přední kapotu, kde vytvořil nápis "STOP. Své umění ztvárnil i na pravý přední blatník. Velké množství různých obrazců na přední kapoté i na střeše namaloval na vozidle Škoda Rapid. 

Díky všímavým občanům se v zápětí na místo dostavila policejní hlídka z obvodního oddělení Liberec - Centrum. Muže s kapucí na hlavě a batohem na zádech policisté zadrželi přímo při jeho malůvkách. Fix však stačil před přijíždějící hlídkou zahodit. Ten následně policisté našli v blízkém trávníku. Policisté provedli u 35letého muže orientační dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Naměřená hodnota činila přes 1 promile. Zbytek noci měl muž o nocleh postaráno. Místo na vlakovém nádraží jej strávil v policejní cele. Většina majitelů vozidel si malůvky odstranila svépomocí. Přesto pachatel způsobil škodu ve výši 5 tisíc korun. Za uvedené jednání jej nyní soud může poslat až na rok do vězení. 
 

29. 5. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem