Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policistům pomohlo v pátrání vyhledávací zařízení

LIBEREC - V neděli večer se neznámý pachatel v ulici Gagarinova zmocnil vozidla Škoda Rapid. Pomocí zabezpečovacího zařízení se službou vyhledávání jej po krátké době policisté našli. 

Investovat do dobrého zabezpečení vozidla se může velmi vyplatit. Své o tom ví majitel vozidla Škody Rapid, který díky dobrému zabezpečení o své vozidlo nepřišel. Vozidlo zaparkoval zaměstnanec soukromé firmy, které vozidlo patří, v neděli 24. září v dopoledních hodinách před domem v Liberci, ulici Gagarinova. Krátce po osmé hodině večer se však vozidlo bez přítomnosti jeho uživatele dalo do pohybu. Díky zabezpečovacímu zařízení se službou vyhledávání však přišla zaměstnanci firmy na mobilní telefon varující sms. Ten okamžitě zalarmoval policisty na tísňové lince 158. Vozidlo bylo díky vyhladávacímu zařízení se zabudovaným GPS lokátorem monitorováno. Uživatel vozidla byl neustále v kontaktu s operačním důstojníkem, kterého informoval o pohybu a aktuální poloze vozidla. Operační důstojník zapojil do pátrání po vozidle několik hlídek. Po celkem krátké době se nakonec policistům podařilo vozidlo vypátrat odstavené v Liberci, ulici Chelčického. U vozidla ani v jeho okolí se však již žádná osoba nenacházela.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kteří již v dané věci zahájili šetření k přečnu neoprávněného užívání cizí věci a po pachateli nyní intenzivně pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo se vozidla zmocnil, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.  Na vozidle, do kterého se pachatel dostal dosud nezjištěným způsobem, vznikla předběžná škoda ve výši 100 tisíc korun. Díky kvalitnímu zabezpečení, jehož pořizovací náklady nebyly jistě malé, se však jeho majiteli v tomto případě tato investice velmi vyplatila.
 

25.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem