Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisty se snažili uplatit

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Během jednoho týdne policisté řešili dva případy, kdy jim byl nabídnut úplatek 

 
K prvnímu případu uplatit policisty z Prahy západ v letošním roce došlo dne 19. ledna v odpoledních hodinách, kdy policejní hlídka z Obvodního oddělení Mníšek pod Brdy vykonávala silniční kontrolu v Mníšku pod Brdy v ulici Pražská. Při této kontrole zastavila vozidlo zn. Škoda Fabia, které řídil třiatřicetiletý muž. Provedenou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že řidič má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Poté co proběhla silniční kontrola a byl seznámen s tím, že se dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, byl vyzván k podání vysvětlení na policejní služebně. Ve služebním vozidle následně členům hlídky nabídl, že by jim dal finanční hotovost, kdyby to šlo udělat nějak jinak.
 
K druhému případu došlo v nočních hodinách 23. ledna v obci Karlík. Zde třiadvacetiletý muž po předchozím požití alkoholických nápojů řídil vozidlo zn. Citroen Berlingo, přičemž s vozidlem na uvedeném místě havaroval. Následně přítomným policistům z Obvodního oddělení Řevnice opakovaně nabízel různě vysoké finanční částky za to, že nebudou řešit jeho protiprávní jednání spočívající v řízení vozidla a způsobení havárie pod vlivem alkoholu.
 
Oba muži byli za své protiprávní jednání obviněni ze zločinu podplácení, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na dobu šesti let.
 
por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - ZÁPAD
29. ledna 2015
 
 

vytisknout  e-mailem