Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policistu při zákroku napadl výtržník

KRAJ VYSOČINA: Příjezd i odjezd fanoušků se obešel bez komplikací 

Policejní bezpečnostní opatření Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pokračovalo v Novém Městě na Moravě také včera. Policisté museli v noci kolem půl třetí řešit výtržnosti, kterých se dva mladí muži dopouštěli na ulici Masarykova v Novém Městě na Moravě. Policisté po příjezdu na místo viděli dva muže, jak leží na zemi a vzájemně se fyzicky napadají. Proto muže vyzvali, aby svého jednání zanechali. Po této výzvě jeden z mužů napadl zasahujícího policistu. Policista naštěstí neutrpěl žádné zranění. Policisté museli použít při dokončení zákroku donucovacích prostředků a výtržníkům přiložit pouta.
Dalším šetřením bylo zjištěno, že na policistu zaútočil jedenadvacetiletý muž ze Žďárska. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,6 promile alkoholu. Muž je podezřelý z přečinu násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Druhým výtržníkem byl osmadvacetiletý muž ze Žďárska, který byl v době incidentu také v podnapilém stavu. Jemu kolovalo v krvi 1,73 promile alkoholu.
V průběhu včerejšího dne se dopravním policistům podařilo bez problémů zvládnout příjezd vozidel fanoušků na záchytná parkoviště. Poté hlídky na jednotlivých stanovištích dohlédly na jejich bezproblémový přesun do areálu Vysočina Arény.  Policisté pořádkové policie zajišťovali pěšími hlídkami dohled nad veřejným pořádkem v centru města, kde po skončení čtvrtečních závodů probíhal kulturní program.
kpt. JUDr. Dana Čírtková
15. únor 2013

vytisknout  e-mailem