Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policistou roku opět "dopravák"

ÚSTECKÝ KRAJ - Vyhlášení "NEJ" policisty a zaměstnance krajského ředitelství 

Ve čtvrtek 24. března 2016 se, pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka, uskutečnilo slavnostní vyhlášení Policisty roku Ústeckého kraje za rok 2015. Toto ocenění je udělováno těm policistům a občanským zaměstnancům, kteří se v uplynulém roce vyznamenali při plnění služebních povinností nebo jiným způsobem přispěli k fungování a prestiži našeho sboru. Jde o mimořádné činy vykonané ve službě, ale i mimo ni, v civilu a beze zbraně.

Vítězem a držitelem titulu Policista roku se stal npor. Ing. Martin Votrubec vedoucí Dopravního inspektorátu Územního odboru Děčín. Svoji sedmnáctiletou kariéru dopravního policisty započal již při nástupu k Policii ČR v roce 1999. Děčínský dopravní inspektorát, který patří k nejlepším v našem kraji, řídí již devátým rokem. Jde příkladem svým podřízeným i ostatním vedoucím, u kterých si získal přirozený respekt svým profesionálním a poctivým přístupem k práci a k lidem. Své profesi věnuje i svůj volný čas, pro své policisty je vždy k dispozici a nezřídka se v mimopracovní době podílí svými radami a pomocí při nápadu závažných dopravních nehod či mimořádných událostí.

V kategorii čin roku, ve které se cena uděluje za mimořádné nasazení při záchraně lidského života, zvítězil npor. Ing. Martin Rekl z Obvodního oddělení Most. Dne 13. ledna loňského roku, jako policejní vyjednavač, zachránil život osmatřicetileté ženě, která chtěla spáchat sebevraždu skokem z výškové budovy. Přes operátora tísňové linky 158 navázal se ženou telefonní kontakt, během kterého ji žádal, aby se pevně držela, nespadla, informoval ji, že půjde za ní na chodbu, kde si o jejích problémech promluví a snažil se jí zklidnit. Po výstupu do 7. nadzemního podlaží zjistil, že se žena drží rámu okna pouze konci prstů pravé ruky a pozvolna se pouští. Díky své rozhodnosti a odvaze ji dokázal zachytit za pravou ruku a oděv, když začala sklouzávat z parapetu na ulici. Společně se svými kolegy se mu podařilo poté bezvládnou ženu vytáhnout.

Za zvuku slavnostní fanfáry byl uveden do policejní Síně slávy plk. JUDr. Jaroslav Jedlička zástupce vedoucího Územního odboru Teplice. Po dobu své čtyřicetileté služební činnosti se podílí na výchově mladých policistů, kteří i díky němu zastávají v současnosti řídící funkce v Policii ČR a jsou pokračovateli v jeho nastolené vysoké policejní odbornosti a to zejména v oblasti kriminální policie a vyšetřování. Jeho činnost je charakterizována slušností, kolegiálností a neúplatností. Patří k uznávaným a respektovaným odborníkům nejen ve složkách Policie ČR, ale i v kruzích odborné  veřejnosti.

Nejlepším týmem roku, za aktivní přístup při plnění vyšetřovacích úkonů a důslednost při pátrání, byl vyhlášen společnýtým policistů Územního odboru Děčín a Odboru obecné kriminality krajského ředitelství, který objasnil vraždu mladé ženy v Rumburku. Vyšetřování trvalo sedm měsíců a bylo velmi psychicky a fyzicky náročné. Zvláštní pozornost a ocenění zasluhuje i ta skutečnost, že bylo poprvé na území Ústeckého kraje přistoupeno k plošnému screeningu DNA. Bylo odebráno více než 1000 vzorků. Vyšetření případu mělo velmi pozitivní odezvu ze strany veřejnosti.

I u policie pracují občanští zaměstnanci, bez jejichž servisu by policejní sbor mohl jen těžko fungovat. Titulem zaměstnanec roku se pyšní Ing. Josef Nosek projektant informačních a komunikačních technologií krajského ředitelství, který se významnou měrou podílel na výstavbě projektu MKI „modernizace komunikační infrastruktury“ operačního střediska, školního policejního střediska a rekonstrukci objektu krajského ředitelství.

 

Slavnostní ceremoniál proběhl v překrásných prostorech Rokokového sálu Regionálního muzea v Teplicích.

 

Vítězové v jednotlivých kategoriích:

Policista roku

1. místo: npor. Ing. Martin Votrubec vedoucí Dopravního inspektorátu Územní odbor Děčín

2. místo: prap. Petr Haňka Obvodní oddělení Krupka Územní odbor Teplice

3. místo: nprap. Jiří Suchan Oddělení obecné kriminality Územní odbor Teplice

 

 Čin roku

1. místo: npor. Ing. Martin Řekl Obvodní oddělení Most Územní odbor Most

2. místo: prap. Lukáš Nováček, prap. Bc. Jiří Zelinka, DiS. Obvodní oddělení Rumburk Územní odbor Děčín

3. místo: kpt. Ing. Lukáš Pýcha Odbor hospodářské kriminality krajského ředitelství

 

Síň slávy Policie ČR

plk. JUDr. Jaroslav Jedlička zástupce vedoucího Územního odboru Teplice

 

Tým roku

1. místo: společný tým policistů Územního odboru Děčín a Odboru obecné kriminalit krajského ředitelství, kteří objasnili vraždu mladé ženy v Rumburku, ke které došlo dne 30. června 2014 

2. místo: tým Územního oboru Most „Unipetrol“ ve složení plk. Ing. Jindřich Bergmann, npor. Ing. Jiří Kusý, npor. Ing. Ladislav Muška a ppor. Ing. Miluše Mojžíšová

3. místo: Tým pro oběti trestných činů a mimořádných událostí

 

Občanský zaměstnanec

1. místo: Ing. Josef Nosek Odbor komunikačních a infomačních technologií krajského ředitelství

2. místo: Jan Čech vedoucí Ekonomického oddělení Územní odbor Chomutov

3. místo: Jiří Sochr Ekonomické oddělení Územní odbor Litoměřice

 

 

mjr. Jana Slámová

OTP KŘP Ústeckého kraje

 

Odkazy do noveho okna

síň slávy

síň slávy 

Detailní náhled

Policista roku 24. 3. 2016

Policista roku 24. 3. 2016 

Detailní náhled

Tým roku

Tým roku 

Detailní náhled

 vítež kategorie čin roku

vítež kategorie čin roku 

Detailní náhled

vítěž kategorie policista roku

vítěž kategorie policista roku 

Detailní náhled

Policista roku 24. 3. 2016

Policista roku 24. 3. 2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem