Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policistou na zkoušku

KRAJ: 1. krajského Workshopu se zúčastnilo 140 zájemců 

Od brzkých ranních hodin se polcisté Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje připravovali na 1. celokrajský Workshop - policistou na zkoušku. Workshop zahájil v 9:00 hodin v Brně krajský ředitel plk. Leoš Tržil a vedoucí Personálního odboru Lenka Jenková. Bezprostřeně poté následovala ukázka zadržení nebezpečného pachatele, kdy z vrtulníku zasahovali policisté zásahové jednotky. Vrtulník i s policisty odletěl následně do Znojma, kde svou ukázku opakoval pro tamní návštěvníky. Téměř na všech územních odborech pak postupně měla veřejnost možnost sledovat tuto bezesporu nejzajimavější ukázku policistů.

Workshop Policistou na zkoušku byl ve stejnou dobu odstartován ve všech okresních městech Jihomoravského kraje.  Veřejnost se tak mohla blíže seznámit s činností jednotlivých složek jihomoravské policie. Zájemci si mohli prohlédnout například výstroj policistů Speciální porádkové jednotky, techniku dopravních policistů, cizinecké policie a kriminalistických techniků. Dynamické ukázky byly příležitostí přiblížit veřejnosti činnosti útvarů kynologie, hipologie a zásahové jednotky.

Zájemci, kteří se zaregistrovali si mohli přímo na místě vyzkoušet jednu část přijímacího řízení. Byly to právě discipilíny fyzických testů, které si mohli přítomní vyzkoušet. Jen v Brně to bylo 48 žen a mužů. Testy splnilo celkem 22 z nich. Ti na závěr dostali certifikát o úspěeném absolvování. V případě, že se do konce letošního roku rozhodnou zahájit přijímací řízení ke Krajskému ředitelství policie Jihomoravského kraje mají jednu kategorii přijímacího řízení splněnou, Z celkového počtu 140 účastníků krajského Workshopu, kteří se rozhodli vyzkoušet testy fyzické zdatnosti i na jednotlivých územních odborech uspělo 72.  Zájemci měli také možnost vyzkoušet si část psychotestů, testy z dopravní problematiky.

Odměnou pro jednoho účastníka Workshopu Policistou na zkoušku na každém územním odboru je zážitkový den s policisty jednotlivých útvarů Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. V Brně jej  vylosoval hejtam Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, který Workshop navštívil. Podpořil přítomné a popřál jim hodně úspěchů a správné rozhodnutí pokud uvažují o práci u policie.

Věříme, že dnešní akce, která měla za cíl přiblížit práci policistů široké veřejnosti, přispěje k úspěšnému doplnění chybějícího počtu policistů. V současné době hledáme 71 nových kolegyń a kolegů. Pokud jste se nestihli přijít podívat zveme vás na další akci a to 16. června 2017 a také další celokrajský Workshop Policista na zkoušku, který se uskuteční dne 22. září 2017. Více informací naleznete zde nebo na sociální síti Facebook Hledáme posily.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 22. dubma 2017                                                                                                                                                       

Odkazy do noveho okna

1 ork 12

1 ork 12 

Detailní náhled

2 work 1

2 work 1 

Detailní náhled

3 work 2

3 work 2 

Detailní náhled

4 work 3

4 work 3 

Detailní náhled

5 work 4

5 work 4 

Detailní náhled

6 work 5

6 work 5 

Detailní náhled

7 work 6

7 work 6 

Detailní náhled

9 work 8

9 work 8 

Detailní náhled

10 work 9

10 work 9 

Detailní náhled

11 work 10

11 work 10 

Detailní náhled

12 work 11

12 work 11 

Detailní náhled

8 work 7

8 work 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem