Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policistka v mateřince na Gorkého

Děti měly z dárků velkou radost 

V rámci kampaně "Jsme vidět" přišla na besedu do Mateřské školky Gorkého v Trutnově policejní preventistka. Setkání s předškolními dětmi se uskutečnilo v pátek 30. září 2011 během dopoledních hodin v pěkném prostředí školní zahrady.

Během jedné hodiny policistka asi pětadvaceti malým předškolákům vysvětlila zásady správného chování na silnicích, dětem vysvětlila, jak vypadají přechody pro chodce, proč se jim říká "Zebra", a jak mají správně přecházet. Většina z nich chodí s rodiči, tak vyprávěly, že se jejich maminky a tatínkové vždy rozhlédnou vlevo, pak napravo, znovu vlevo a pokud žádné auto nejede, přecházejí.
Přednášku policistka zaměřila i na bezpečnost dětí doma i venku. Dětem vysvětlila, na co by si měly dávat pozor, jak se chovat při setkání s nějakou cizí osobou. Preventistka malým posluchačům vysvětlila i důležitá telefonnní čísla na policii, hasiče a záchrannou službu.

Na závěr byly děti obdarovány drobnými dárky a reflexními vestičkami s logem BESIPu. Ani paní učitelky nepřišly zkrátka, i pro ně byly vestičky nachystány včetně zastavovacích terčíků. Reflexní oblečení všichni určitě využijí při vycházkách, případně na hřištích. Akce se všem líbila a policistkou byla přislíbena v budoucnu i další spolupráce.

nprap. Věra Krejčová
3. 10. 2011

 Kampaň - "Jsme vidět"

 

 

Odkazy do noveho okna

MŠ Gorkého 30.9.

MŠ Gorkého 30.9. 

Detailní náhled

MŠ Gorkého 30.9.

MŠ Gorkého 30.9. 

Detailní náhled

MŠ Gorkého 30.9.

MŠ Gorkého 30.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem