Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté zpacifikovali agresivního psa i jeho pána

BRNO: Ke zklidnění psů policisté museli použít slzotvorný prostředek.  

Policisté z Oddělení hlídkové služby vyjížděli v těchto dnech na Palackého třídu, kde měl kolemjdoucí obtěžovat neurvalý muž se svým volně pobíhajícím pitbullem bez náhubku. Na místě se nacházel i oznamovatel se svojí přítelkyní a psem, taktéž bojového plemena.

Policisté muže vyzvali, aby si zvíře zajistil, ten byl vulgární a jen opakoval, že pes je hodný a vodítko nepotřebuje. Toto tvrzení však jeho „mazlík“ záhy vyvrátil, když se rozběhl a kousl druhého psa do krku. Zvířata se začala rvát. Situace se vyhrotila natolik, že policisté museli použít k jejich zklidnění slzotvorný sprej. Poté si hlídka půjčila od oznamovatele vodítko a agresivního psa přivázala ke stromu.  

V okamžiku, kdy mladíka policisté vyzvali k prokázání totožnosti, dal se na útěk. Nakonec skončil v poutech a následně v policejní cele. Pro psa si přijela odchytová služba městské policie. Muž přiznal, že užil pervitin, což bylo patrné i z jeho dalšího chování. Neustále hovořil o vesmírných lidech, kteří se vznáší na oblacích, sahal si na přirození a zvláštně poskakoval.  

Svým jednáním se dopustil minimálně přestupků proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití, za které mu hrozí nemalá pokuta.  

Zvukový záznam: 2505.mp3 

por. Andrea Straková, 25. května 2016

vytisknout  e-mailem