Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zkontrolovali téměř pět set vozidel

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se ve dnech 18. a 19. června 2021 účastnili celorepublikové akce Roadpol, která byla zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. 

Do bezpečnostní akce se v rámci území Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zapojilo téměř sto policistů ze služby dopravní i pořádkové policie. Policisté dohlíželi na silniční provoz především na komunikacích s větší koncentrací vozidel. Při kontrolách se policisté zaměřili zejména na kontrolu požití alkoholu před jízdou či jiných návykových látek, dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dalších pravidel silničního provozu. Rovněž se zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech, na problematiku spojenou s ilegální migrací, pašování drog či ilegální přepravu zbraní. Policisté během akce zkontrolovali téměř pět stovek motorových vozidel, kdy v jednapadesáti případech zjistili porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Dvanáct řidičů překročilo maximální povolenou rychlost, jedenáct vozidel mělo nevyhovující technický stav. Dva řidiči nepoužili bezpečnostní pás a přestupku v dopravě se dopustili i čtyři chodci. Příkazním řízením na místě policisté vyřešili celkem 50 přestupků, za které řidičům uložili sankce v celkové výši 16 200 korun. Jeden případ oznámili k projednání příslušnému úřadu. Policisté během akce vypátrali jednu hledanou osobu. Ve dvou případech řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, v jednom případě pak pod vlivem návykové látky. Ve všech třech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a kontrolách jeho účastníků budou policisté pokračovat i nadále na celém území Plzeňského kraje.
por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
22. června 2021

vytisknout  e-mailem