Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zastavili dodávku, v níž byly ukradené plechy

KLADENSKO – Zloděj není policistům neznámý. 

Na tísňové lince 158 přijal operační důstojník 22. ledna, před osmnáctou hodinou, hovor od muže, který oznámil, že v Peklově u upuštěné haly vidí svítit svítilny a stojí u ní bílá dodávka. Na místo byly okamžitě vyslány dvě hlídky policistů, a to z obvodního oddělení Unhošť a z kladenského prvosledu.

Prvosledová hlídka cestou do Peklova zastavila v Hřebči podezřelou bílou dodávku, jehož řidiče ztotožnila jako 29letého muže. Policisté zkontrolovali nákladový prostor vozu, kde se nacházelo několik vlnitých hliníkových plechů. Poté se hlídka spojila s unhošťskými policisty, kteří byli u haly a prověřováním na místě zjistili, že byly odcizeny 4 hliníkové plechy ze stropu.

Podezřelého muže posléze eskortovali na obvodní oddělení k potřebným služebním úkonům, kde se při výslechu ke krádeži doznal. Navíc policisté zjistili, že osoba má platnou blokaci řidičského oprávnění a že se jedná o recidivistu v majetkové trestné činnosti, kdy byl již za krádež v posledních třech letech odsouzen.

Devětadvacetiletému muži po veškerých úkonech sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. ledna 2022

vytisknout  e-mailem