Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zasahují i mimo službu

Bruntál - zprávy z okresu 

Poctivá nálezkyně

O tom, že slušní a poctiví lidé jsou stále mezi námi, se přesvědčili i rýmařovští policisté. V pondělí 13. 3. 2017 odpoledne přišla na policejní oddělení 70letá paní odevzdat peněženku, kterou našla na chodníku u silnice na ulici Úvoz v Rýmařově. V peněžence se nacházela finanční hotovost přes 1 500 korun, různé doklady, platební karta a stravenky. Policisté zjistili majitele, kterého ve spolupráci s kolegy z Olomouckého kraje ihned kontaktovali. Již do dvou hodin od oznámení si šťastný majitel své věci převzal. Byl velmi rád, že ztracené věci nalezla poctivá osoba.

Ze sklepa zmizely i vánoční ozdoby

Bruntálští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. K činu došlo v době od 11. do 12. 3. 2017 v Bruntále v obytném domě na ulici Tř. Práce. Prozatím neznámý pachatel poškodil dva sklepní boxy a do jednoho z nich vnikl. Odcizil osvětlení vánočního stromku, vánoční ozdoby a elektrický křovinořez. Způsobená škoda činí 5 700 korun.

Policisté zasahují i mimo službu

Ve středu 8. 3. 2017 krátce po poledni v Krnově si všiml policista, který byl v té době mimo službu, muže, který vystupoval z vozidla na parkovišti před obchodním domem na ulici Revoluční, šel do obchodu a byl zjevně pod vlivem alkoholu. V tu chvíli policista přivolal kolegy a počkal na muže, který se po chvíli vrátit k vozidlu, do kterého chtěl nastoupit a odjet. Do příjezdu policistů muže zadržel a následně předal kolegům. Policisté zjistili, že se jedná o 39letého muže. Dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a hodnota překročila 2 promile. Vozidlo, kterým muž přijel, bylo na jedné straně poškozené a muž nedokázal vysvětlit, jak k tomu došlo. Policisté však zjistili, že krátce před tím, než zaparkoval u obchodního domu, měl způsobit na ulici Albrechtické před kruhovým objezdem s ulicí Jesenickou dopravní nehodu se škodou 30 tisíc korun a z místa ujet. Krnovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody do výše jednoho roku.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

14. 3. 2017

vytisknout  e-mailem