Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zasahovali v obchodním domě

KLADENSKO - Výtržník nadýchal přes dvě promile. 

Včera 1. prosince 2020 před půl šestou odpoledne byli policisté přivoláni prostřednictvím tísňové linky 158 do hypermarketu v Americké ulici v Kladně. Zde se nacházel agresivní muž, který měl napadnout jednoho návštěvníka obchodního domu a ostatní osoby, které byly na místě vulgárně urážel.

Poté, co hlídky dorazily na místo události, zjistily, že se podezřelý muž nachází před obchodním domem na parkovišti. Když útočník spatřil strážce zákona, kteří ho vyzvali k prokázání totožnosti, začal s policisty spolupracovat.

Bylo zjištěno, že se jedná do čtyřiadvacetiletého muže z Kladna, který je silně podnapilý. Mladík měl údajně po páté hodině přijet na parkoviště osobním automobilem, následně vešel do vestibulu obchodního centra, kde u prodejních stánků bezdůvodně nejprve slovně a poté fyzicky napadl šestadvacetiletého muže. Ten se ataku aktivně bránil a došlo k vzájemné potyčce. U obou mužů byly provedeny dechové zkoušky, přičemž u mladšího z účastníků rvačky byla pozitivní. Displej přístroje ukázal hodnotu 2,1 promile.

Oba pánové byli na místě ošetřeni přivolanou rychlou záchrannou službou.

Vzhledem k tomu, že zde byly indicie, které ukazovaly na to, že útočník přijel k obchodu automobilem, zjistili zasahující policisté na místě svědkyně, které toto tvrzení potvrdily. Podle jejich výpovědi navíc nezodpovědný šofér ohrozil nezjištěnou ženu na přechodu pro chodce na parkovišti obchodního domu. K řízení osobního vozidla se následně přiznal i sám podezřelý. 

Podezřelý byl na místě zadržen, převezen do nemocničního zařízení k odběru biologického materiálu, čemuž se dobrovolně podrobil a následně eskortován do policejní cely.

V současné době čelí zadržený muž podezření z přečinu výtržnictví a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. prosince 2020

vytisknout  e-mailem