Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zasahovali při požárech

MOST - Vedení ocenilo policisty, kteří zasahovali při požárech v Mostě a v Bečově. 

Vedení mostecké policie ocenilo zásah hlídek policistů při požárech v bytě v Mostě a v rodinném domě v Bečově a navrhlo policisty na udělení Zlatého záchranářského kříže. Ti si na místě počínali profesionálně bez ohledu na nebezpečí, které jim hrozilo, neboť v obou případech byly na místě ohroženy civilní osoby. 

První případ se stal v Mostě, na sídlišti Liščí vrch, kde dvoučlenná hlídka z oddělení hlídkové služby řešila venku oznámenou událost, když náhle z domu vyběhly dvě malé děti, které zmateně křičely, že u nich doma hoří. Oba policisté okamžitě vběhli do domu a do přízemního otevřeného bytu. Uvnitř hořelo jídlo na sporáku, mikrovlnná trouba i kuchyňská linka a byt byl již silně zakouřen. Policisté ihned vypnuli pojistky k bytu, a následně použili chodbový hydrant k hašení požáru. Děti byly samy doma, jejich matka byla u souseda ve vyšším patře, kam šla údajně jen něco odnést. Ke zranění osob nedošlo.

Druhý požár hasili tento měsíc policisté z dopravní služby spolu s hlídkaři v obci Bečov. Dopravní hlídka, která poblíž vykonávala dohled nad silničním provozem a nacházela se nejblíž u obce, byla vyslána operačním střediskem na místo, kde měl z domu vycházet hustý kouř, a byla důvodná obava, že v domě někdo je. Policisté požádali sousedy o žebřík, jeden z nich vylezl oknem do místnosti, druhý ho jistil zespoda. Zjistil, že uvnitř hoří polštáře a matrace a v pokoji se nikdo nenachází. Z důvodu ohně a velkého dýmu policista vylezl zpět. Na místo dorazili policisté hlídkové služby, společně obešli dům a poté do domu vstoupili přes otevřený balkón a v pokoji objevili spícího muže. Následně hadicí, kterou našli v zahradě, požár uhasili. Majitel vyvázl bez zranění.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. července 2019

vytisknout  e-mailem