Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté zajistili toulavého psa a řešili jednu výtržnost

KRAJ VYSOČINA: V Novém Městě na Moravě pokračovalo bezpečnostní opatření 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pokračovali také včera v bezpečnostním opatření v souvislosti s Mistrovstvím světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. V průběhu neděle se dopravním policistům podařilo bez problémů zvládnout příjezd fanoušků na záchytná parkoviště a jejich bezproblémový přesun do areálu Vysočina Arény. Na vyhrazených parkovištích parkovalo v neděli odpoledne zhruba 2500 osobních vozidel a na dvě desítky autobusů.
„Žádné zásadnější problémy jsme nezaznamenali ani v souvislosti s rozjezdem fanoušků. Jsem rád, že řidiči dbají našich pokynů a pokynů pořadatelů a pečlivě sledují aktuální informace na proměnných tabulích,“ uvedl velitel opatření v dopravě plk. Mgr. Jan Kostečka. Při večerním rozjezdu vozidel jsme přijali dvě oznámení, že někteří řidiči nerespektují přechodné dopravní značení v obci Veselíčko a snaží se vjíždět do protisměru v místech, kde je dopravními značkami stanoven jednosměrný provoz. Na místo proto vyjeli dopravní policisté, aby zde na dodržování dopravního značení dohlédli.
Policisté odpoledne v blízkosti parkoviště u sjezdovky zajistili zatoulaného psa. Vzhledem k tomu, že se k němu žádný majitel nehlásil, pejska jsme předali strážníkům Městské policie v Novém Městě Na Moravě, kteří se o něj postarali. Policisté pořádkové policie zajišťovali pěšími hlídkami dohled nad veřejným pořádkem v centru města, kde po skončení nedělních závodů probíhal kulturní program spojený s vyhlášením výsledků. Dvě hodiny po půlnoci jsme museli v centru města řešit protiprávní jednání. V nonstop baru dva místní mladíci v podnapilém stavu poškodili automat na cigarety. Případ jsme kvalifikovali jako přestupek, který bude předán k řešení do správního řízení příslušnému městskému úřadu.
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
11. únor 2013

vytisknout  e-mailem