Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zadrželi zloděje krátce po činu

PRAHA VENKOV - VÝCHOD- Pachatel se přiznal i k další krádeži 

Kriminalisté z Územního odboru Praha venkov - VÝCHOD zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, kterého obvinili z krádeže a přečinu poškození cizí věci. V nočních hodinách 5. března 2021 v obci Předboj měl dotyčný muž přijet k osobnímu vozidlu Škoda Octavia, kde měl odpojit u vozidla autobaterii a s úmyslem odcizit xenonové výbojky v hodnotě přes 16 tisíc korun. To se mu však nepodařilo, protože na vozidle spustil bezpečnostní alarm. Muž tedy měl svého jednání zanechat a z místa odjet, mezitím však majitel vozidla zavolal na linku 158, kde nahlásil, že se mu někdo snažil vloupat do vozidla a vystrašil ho až spuštěný alarm.
Policejní hlídka se nacházela nedaleko místa celé události, proto policisté okamžitě zareagovali a zajeli propátrat okolí a nalézt případného pachatele ve tmavém vozidle. To se jim skutečně zanedlouho podařilo. Po chvíli spatřili vyjíždějící tmavé vozidlo z vedlejší ulice. Policisté řidiče zastavili a vyzvali k prokázání totožnosti a následně i k prohlídce vozidla. V něm pak policisté nalezli akuvrtačku, dva kanytstry a průhlednou hadičku. Po dotazování se muž policistům přiznal, že před chvílí na uvedeném místě byl a chtěl z vozidla odmontovat xenonové cívky k předním světlometům. Policisty dále zajímalo, proč muž ve vozidle má i dva velké kanystry a akuvrtačku, kdy se jim muž následně přiznal i k tomu, že předchozího dne odcizil v obci Odolena Voda naftu z dodávky v množství 45 litrů.
Policisté muže na místě zadrželi, odvezli na služebnu a následně proti němu zahájili trestní stíhání jako obviněného ze spáchání zločinu krádež a přečinu poškození cizí věci, za což mu v době vyhlášeného nouzového stavu na území České republiky hrozí trest odnětí svobody až na 8 let.

por. Ing. Bc. Barbora Shneeweissová
tisková mluvčí
10. března 2021

vytisknout  e-mailem