Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Policisté zadrželi řidiče v kradeném vozidle

ČESKOLIPSKO – Řidič polské národnosti řídil odcizené vozidlo Audi pod vlivem omamných a psychotropních látek. Policisté silničního dohledu Krajského ředitelství policie v Liberci jej úspěšně zadrželi. 

2. AKTUALIZACE:

V pátek 20. října 2017 zahájil komisař Služby kriminální policie a vyšetřování po provedených úkonech trestního řízení trestní stíhání 31letého cizince pro zločiny "obecné ohrožení" a "podílnictví" a přečin "ohrožení pod vlivem návykové látky. Zároveň podal Okresnímu soudu v České Lípě návrh na vzetí obviněného do vazby, kdy soudce tento návrh neakceptoval a obviněný muž byl na základě rozhodnutí soudu následujícího dne propuštěn ze zadržení. Trestní stíhání nyní probíhá na svobodě.
 

23.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

AKTUALIZACE

V souvislosti se včerejším pronásledováním černého vozidla Audi A8 Quattro S-Line na silnici I/13, ve směru od Cvikova na Jablonné v Podještědí, již policejní komisař zahájil úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinů obecného ohrožení, podílnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky. V současné době budou probíhat standardní úkony trestního řízení, v rámci kterých bude podezřelá osoba k protiprávnímu jednání vyslechnuta za přítomnosti právníka a tlumočníka.

31letý řidič polské národnosti, jenž mimo jiné pod vlivem omamných a psychotropních látek nerespektoval výzvy policistů k zastavení vozidla, byl ve čtvrtek v odpoledních hodinách umístěn do policejní cely. V případě obvinění a následnému uznání viny před soudem může být 31letý muž ohrožen až osmiletou trestní sazbou.

 Video z pronásledování je možné shlédnout na tomto odkazu.

20. 10. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

_______________________________________________________________________________________
 

Ve čtvrtek 19. října krátce po dvanácté hodině policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje prováděli na Českolipsku na silnici I/13 běžnou silniční kontrolu zaměřenou na dodržování pravidel provozu na pozemních komunikacích.
Na jejich výzvu k zastavení nereagoval řidič osobního vozidla Audi černé barvy, s registračními značkami Spolkové republiky Německo, jedoucí po silnici I/13 ve směru od Cvikova na Jablonné v Podještědí.
Policisté začali vozidlo pronásledovat, přičemž řidič černého Audi přibližně po čtyřech kilometrech u obce Kunratice u Cvikova nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, kdy se během své bezohledné a nebezpečné jízdy střetl s projíždějícím osobním vozidlem a traktorem, vlivem čehož havaroval mimo pozemní komunikaci.
Zasahujícím policistům se podařilo řidiče černého Audi úspěšně zadržet.

U osoby řidiče polské národnosti byla provedena orientační zkouška na přítomnost návykových látek, jejíž výsledek byl pozitivní.

V současné době probíhá vyšetřování skutkového děje, přičemž o právní kvalifikaci nebylo doposud rozhodnuto.
Po vozidle Audi bylo dnešního dne v dopoledních hodinách ve Spolkové republice Německo vyhlášeno pátrání, jako po odcizeném.

 

19. 10. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem