Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zadrželi pachatelé při činu

Karvinsko - v noci se vydali do školy, kde chtěli krást...... 

Ve čtvrtek 2. 11. krátce před půlnocí policisté speciální pořádkové jednotky, kteří měli službu v Havířově, byli vysláni na ulici Karla Čapka, konkrétně do budovy mateřské školy. Po příjezdu na místo zaznamenali pohyb ve sklepních prostorech budovy. Okolí školy zajistili strážníci městské policie. Policisté speciální pořádkové jednotky vstoupili do budovy a postupně všechny chodby a místnosti prohledali. V suterénu zadrželi dvě osoby, muže ve věku 20 a 27 let, které byly zadrženy a převezeny na obvodní oddělení.

O několik hodin později bylo zadrženým mužům sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež ve stadiu pokusu, ve formě spolupachatelství. Za vinu je jim kladeno, že po vzájemné domluvě přelezli plot u mateřské školy. Vypáčením vstupních dveří vnikli do suterénu objektu. Tady ze skladovací místnosti již nestačili nic odcizit. Ukryli se v místnosti pro personál, kde byli policisty zadrženi.

Pachatelé jsou ohrožení trestem odnětím svobody až na dvě léta. Starší muž ze dvojice byl v minulosti již čtyřikrát soudně trestán, mladší záznam v rejstříku trestů zatím nemá.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 3. listopadu 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem