Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zadrželi notorického zloděje

Karviná - V marketech měl brát, co mu pod ruku přišlo 

Od čokolád, přes holicí strojky až po chytré hodinky měly skončit v rukou 28letého cizince trvale žijící u nás. Na první svou nezákonnou výpravu se vydal na Novojičínsko, odkud si odvezl nezajištěné jízdní kolo v hodnotě pět tisíc. O necelé tři měsíce později se několikrát vypravil do nákupních marketů na Karvinsku.

V jednom z karvinských supermarketů si do batohu dal bedničky. Vzápětí při průchodu pokladní zónou byl ostrahou zadržen a zboží bylo vráceno na prodejnu.

Hned v prvních dnech nového roku pro změnu si vybral prodejnu v Českém Těšíně, kde za plného provozu si měl odnést chytré hodinky, elektrické holicí strojky a z místa se mu podařilo utéct.

O pár dní později v téže prodejně  znovu v jeho rukou měly skončit chytré hodinky a zastřihovače. Tentokrát při odchodu byl již zadržen ostrahou prodejny.

Ještě v ten den chmaták to zkusil v karvinské prodejně. Měly u něj skončit sluchátka a několik kusů značkových čokolád a jiných cukrovinek.

V součtu škoda na všech věcech, které měly projít rukama podezřelého, činí bezmála 16 tisíc korun.

Karvinští policisté 28letého muže zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu krádeže s hrozbou trestu odnětím svobody až na dvě léta. Mino jiné mu policisté mohli předat, tudíž prokazatelně doručit, pravomocný rozsudek za dřívější majetkové přečiny.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, 12. ledna 2022

vytisknout  e-mailem