Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zadrželi dva muže

Zadrželi je v Benešově 

     Dva muže zadrželi 20. března benešovští kriminalisté.
 

     Nejdříve zatkli v Benešově třicetiletého muže z Voticka, na kterého v únoru roku 2012 soudce Okresního soudu v Benešově vydal příkaz k zatčení pro trestné činy projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a porušování domovní svobody. Zdržoval se na neznámém místě a soud mu nemohl doručit rozhodnutí ve věci.
     O zatčení policisté informovali dosahovou soudkyni benešovského soudu a kolegy z Obvodního oddělení v Sedlčanech, kteří po muži také pátrali. Provedli u něj osobní prohlídku a pak ho eskortovali k soudu. Soudkyně provedla potřebné úkony a poté ho v odpoledních hodinách propustila na svobodu.
 

     Ten den kriminalisté v Benešově zadrželi ještě jednoho muže. Benešovská státní zástupkyně na něj vydala souhlas se zadržením z důvodu podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Kriminalisté o zadržení pětatřicetiletého muže informovali dosahového státního zástupce a předali ho policejnímu komisaři. Ten provedl potřebné úkony ve věci trestního řízení, které je proti němu benešovskými policisty vedeno. Poté ho na pokyn státního zástupce propustil na svobodu.

 

por. Bc. Zuzana Stránská

21. březen 2012

 

vytisknout  e-mailem