Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Při havárii se zranil motocyklista 

Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování vážné dopravní nehody, ke které došlo včera v odpoledních hodinách na silnici mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen. Při havárii se vážně zranil řidič motocyklu. Místem nehody měli projíždět cyklisté a dále řidič vozidla, které policisté žádají, aby se přihlásili na lince 158.

V neděli 5. června jel kolem půl čtvrté odpoledne řidič motocyklu Kawasaki ve směru od Bílého Kamene na Větrný Jeníkov. Řidič z důvodu situace vzniklé na komunikaci strhnul řízení, vyjel na krajnici a následně s motocyklem v příkopu havaroval. Osmašedesátiletý motocyklista utrpěl vážné zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen do jihlavské nemocnice.

Policisté provedli na místě nehody ohledání, zadokumentování a šetření. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Na motocyklu vznikla předběžně vyčíslená škoda padesát tisíc korun. Dopravní nehodu policisté prověřují, zjišťují příčinu a veškeré související okolnosti.

Na základě šetření policisté zjistili, že místem nehody měli projíždět v opačném směru, tedy od Větrného Jeníkova, řidič vozidla a dále skupina zřejmě tří cyklistů, jejichž totožnost by policisté v zájmu prověřování dopravní nehody potřebovali zjistit.

Žádáme řidiče vozidla a také cyklisty, kteří místem, kde k nehodě došlo, projížděli, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace, které by ke zjištění jejich totožnosti vedly. Žádáme rovněž, aby se přihlásili případní svědci, kteří viděli dopravní nehodu nebo situaci, která jí předcházela.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

6. června 2022

vytisknout  e-mailem