Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Policisté prověřují případ výtržnictví 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování události, která se stala ve čtvrtek 14. září v Jihlavě. Jedná se o případ výtržnictví, ke kterému mělo dojít v odpoledních hodinách na ulici Tovární. Policisté by v zájmu prověřování potřebovali, aby se jim přihlásili svědci, kteří událost viděli.

Ve čtvrtek 14. září šla kolem půl čtvrté odpoledne mladá žena s kočárkem ve směru od ulice U Koželuhů na ulici Tovární. Procházela kolem potoka po cyklostezce a začala míjet zadní část objektu obchodního centra City Park. V blízkosti rohu budovy byly na přilehlé silnici složené kari sítě, u kterých se pohybovali a se stavebním materiálem manipulovali dva muži. Muži se měli začít chovat nevhodně, ženu jejich jednání obtěžovalo a z místa spěšně odešla ve směru k zoologické zahradě.

Následně přijali policisté oznámení a případ začali prověřovat. Zjistili popis obou mužů a začali ihned zjišťovat jejich totožnost. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a zajistili také záznamy z kamer.

Na základě šetření se policistům podařilo zjistit totožnost obou mužů. Jedná se o muže ve věku kolem třiceti let, kteří provádějí v areálu obchodního centra stavební práce. Oba jsou hubené postavy. Jeden z nich má delší tmavé vlasy, které měl v době, kdy k události došlo, stažené do culíku, druhý muž má hnědé krátké vlasy. Oba měli tmavé znečištěné oblečení.

Policisté provedli výslechy osob, důkladné šetření za účelem zjištění průběhu události a vyhodnotili také záznamy z kamer. V zájmu objasnění případu by potřebovali, aby se přihlásili dva lidé, kteří se na daném místě ve čtvrtek 14. září kolem půl čtvrté odpoledne pohybovali. V době, kdy mladá žena s kočárkem dva stavební dělníky u budovy obchodního centra míjela, běžel okolo ní po cyklostezce ve stejném směru další muž. Následně místem procházela ještě další žena s kočárkem, jejíž pozornost mohlo rovněž upoutat případné nevhodné chování mužů pracujících s kari sítěmi. Svědectví těchto dvou osob by mohlo výrazně pomoci při objasnění případu.

Žádáme muže a ženu, kteří na místě v době, kdy k události došlo, byli, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace od dalších případných svědků, například řidičů projíždějících vozidel, kteří událost viděli a mohli by tak poskytnout informace k jejímu průběhu.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

26. září 2017

vytisknout  e-mailem