Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatel odcizil ocelová svodidla. 

Havlíčkobrodští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování případu krádeže svodidel a železných výztuh z opravovaného mostu, ke kterému došlo v Havlíčkově Brodě - Hamry.

Ke krádeži došlo v době od odpoledních hodin soboty 20. dubna do pondělních ranních hodin. Pachatel ze staveniště mostu odcizil více než čtyřicet kusů demontovaných ocelových svodidel o celkové délce 120 metrů, dále přes čtyřicet kusů výztuh tvořených pásovinou a výztuh ve tvaru L-profilu. Svým jednáním způsobil škodu přibližně za 90 tisíc korun.

Po přijetí oznámení začali policisté případ prověřovat. Úkony trestního řízení jsou zahájeny pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění informací důležitých pro objasnění případu. V zájmu prověřování se obracejí na veřejnost, která by mohla poskytnout informace směřující k vypátrání odcizených věcí a dopadení pachatele.

Vzhledem k tomu, že k naložení a odvezení svodidel a výztuh bylo nutné použít odpovídající techniku, žádají policisté, aby se na tísňové lince 158 přihlásili občané, kteří zaznamenali podezřelý pohyb na staveništi a mohli by tak poskytnout informace, vedoucí k vypátrání pachatele či pachatelů.

Zároveň se obracejí na řidiče, kteří v lokalitě a blízkém okolí projížděli a mají ve svých vozidlech palubní kameru, která by krádež či převoz odcizených věcí zaznamenala, aby se také přihlásili.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
23. dubna 2024

vytisknout  e-mailem