Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Seniorka přišla o čtyřicet tisíc korun 

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu zneužití platební karty, jejíž majitelka přišla o čtyřicet tisíc korun. Policisté pátrají po muži zachyceném na fotografiích a potřebovali by v zájmu prověřování zjistit jeho totožnost.

Na konci března přišla v Jihlavě seniorka o svoji peněženku, a to při přepravě svých věcí na cestě mezi ulicí Rokycanova a jihlavskou nemocnicí. Na trase peněženka pravděpodobně bez povšimnutí vypadla a stala se zřejmě cílem nepoctivého nálezce, který si ji nechal. V peněžence měla seniorka kromě finanční hotovosti také platební kartu. Škoda jí ale nevznikla pouze tím, že přišla o peněženku, následně totiž došlo k zneužití platební karty a necelé desítce výběrů peněz z bankomatů na různých místech. Než majitelka krádež peněženky zjistila a stihla kartu zablokovat, došlo k výběrům finanční hotovosti v Jihlavě, v Pelhřimově a dále v Českých Budějovicích.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky.

V zájmu prověřování by potřebovali zjistit totožnost muže na fotografiích a s žádostí o spolupráci se proto obracejí na veřejnost. 

Žádáme občany, kteří muže na fotografiích poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Zároveň policisté připomínají a upozorňují, že je třeba chránit si PIN kód k platební kartě a v žádném případě ho nepsat přímo na kartu nebo jej nemít zaznamenaný někde v její blízkosti.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
3. května 2023

Odkazy do noveho okna

Fotografie

Fotografie 

Detailní náhled

Fotografie

Fotografie 

Detailní náhled

Fotografie

Fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem