Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zachraňovali během 14 dnů třikrát stejného muže

LIBERECKO - O svůj život se chtěl celkem ve třech případech připravit 38letý muž z Frýdlantska. Policisté jednali vždy velmi uváženě a rychle. 

Během posledních 14 dnů zaměstnal nejednou policisty na Frýdlantsku, ale i kriminalisty, hasiče a zdravotníky stejný muž. Ve třech případech se 38letý muž pocházející z Frýdlantska pokoušel vzít si to nejcennější co má - vlastní život. Pohotovým jednáním policistů a všech ostatních složek Integrovaného záchranného systému se mu v jeho jednání podařilo zabránit a může tak být dnes mezi námi. 

 V prvním případě na konci září 2015 v jedné z restaurací muž vykřikoval, že si chce vzít život. Ostatní návštěvníci restaurace z obav o jeho život přivolali na místo lékařskou pomoc a policisty. Následně skončil v péči lékařiů.

Ve druhém případě počátkem října 2015 skončil muž v nemocnici, kdy jej hasiči nalezli v jeho bytě ve stavu bezvědomí, pravděpodobně po otravě léky. Muž po sobě zanechal i několik dopisů na rozloučenou. I v tomto případě skončil v nemocnici.

Ve třetím případě jej policisté 7. října 2015 zachránili ve Frýdlantu na mostě nad řekou Smědá. Hlídka frýdlantských policistů projížděla v rámci hlídkové služby po mostě nad řekou v ulici Fügnerova, kdy zaregistrovala muže sedícího v polovině mostu za zábradlím nad řekou. Hlídka okamžitě zastavila vozidlo a přiběhla k muži, který se již pustil zábradlí s úmyslem skočit dolů. V tuto chvíli policisté pohotově muže uchopili za ruce a dostali jej zpět na most.

Muž tak skončil v péči lékařů. Na tomto místě je třeba vyzdvihnout práci nejen zakročujících policistů, ale všech složek Integrovaného záchranného systému, kteří měli na záchraně života 38letého muže nemalý podíl. Díky nim zbytečně nevyhasl jeden lidský život.


12.10.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem